Sery górskie wędzone

Sery górskie wędzone

Wyjazdy w góry kojarzą nam się z relaksem, spokojem, czystym powietrzem a także regionalną kuchnią. Wszyscy z nas wiedzą czym są tradycyjne góralskie oscypki. To regionalne bogactwo – tradycyjne sery góralskie są prawdziwym rarytasem dla wielu Polaków. Nie tylko w rejonach naszych gór możemy się spotkać z przepisami z użyciem serów góralskich. Najlepiej jednak kupować je właśnie na miejscu a także od prawdziwych górali. To właśnie one mają najlepszy smak, aromat, a ich świeżość a także przydatność do spożycia jest o wiele dłuższa . Pierwszy góralski ser jest w okresie wiosennym, letnim oraz na jesieni. Czas zimowy jest mniej obfity w mleko owcze, w związku z tym a także mniej na rynku oscypków a także są gorszej jakości. Powinno się również poradzić się górali jak najlepiej przyrządzić sery góralskie a także do czego powinno się je dodawać a także z czym je mieszać.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 3 (ostatnio: 22.06.2024 17:03:41)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *